Zondag 19 maart: Patrick van der Duin over de toekomst

Kunstgesprek met Michiel van Bakel

Patrick van der Duin over onze toekomst

Zondag 19 maart a.s. geeft de directeur van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek dr. Patrick van der Duin een lezing in het Lislokaal over toekomstonderzoek. Van der Duin was de afgelopen vijftien jaar verbonden aan de TU Delft en de Fontys Academy of Creative Industry als onderzoeker en docent op het gebied van toekomstonderzoek en innovatie en is auteur van diverse publicaties in het vakgebied. Hij verwondert zich over de afgenomen belangstelling voor toekomstscenario’s en de daarmee samenhangende opkomst van het kortetermijndenken in politiek en bedrijfsleven. Vier dagen na de verkiezingen een uiterst actueel thema!

De lezing is onderdeel van het project ‘Tijd en Ruimte’, dat nog steeds plaatsvindt in Lislokaal. De video ‘Multicolor red granite’ van Michiel van Bakel is het bekijken waard. Vanaf de straatzijde is er een diashow met foto's over de geschiedenis van het Lisplein.
 
Vooraf aanmelden voor deze lezing is niet nodig. We starten om 15:00 uur. De toegang gratis, we vragen een kleine bijdrage voor de koffie/thee.

 Lezing Patrick van der Duin over toekomst
✓ Tentoonstelling Michiel van Bakel
✓ Documentaire George Kabel
✓ En verder

Tentoonstelling Michiel van Bakel


In Lislokaal is de video Multicolor red granite te zien van de in Rotterdam wonende en werkende kunstenaar Michiel van Bakel. 

Van Bakel (Deurne, 1966) studeerde voor hij naar de kunstacademie ging enkele jaren astronomie en psychologie. Zijn fascinatie voor wetenschap en technologie is zichtbaar in veel van zijn werk, dat onder andere sculpturen, films, foto’s en multimedia-installaties omvat. Onderzoek naar de menselijke perceptie en de beleving van tijd en ruimte zijn terugkerende thema’s in zijn oeuvre. Multicolor red granite is opgenomen op het stationsplein van Rotterdam met een zelfgemaakte pinhole-camera, een eenvoudig apparaat waarbij een kleine opening in de behuizing als lens fungeert. De video toont een ongewoon, vervreemdend perspectief op het grote plein met zijn granieten bestrating.

In het kader van Tijd en Ruimte hebben we vanaf 19 maart een diashow over de geschiedenis van Lisplein. Deze diashow is te zien vanaf de straatzijde.

De expositie is verder te bezoeken:

- op afspraak: info@lislokaal.nl of 06 2148 1821

- tijdens open activiteiten in Lislokaal
 

Documentaire George Kabel

Ons project “Like a pearl in my Hand” met Carina Hesper en de workshops Kunst op de tast met de blinde filosoof en kunstenaar George Kabel heeft een staartje gekregen!
Samen met documentairemaker Gerben Zevenbergen en Elvera van Leeuwen van Mickx, zijn we een documentaire aan het maken over George Kabel.
Voor een korte impressie zie: https://youtu.be/WTThEY2Jo1Q
 
 

En verder 


•    Naast culturele activiteiten is Lislokaal ook te huur voor vergaderingen, meetings, workshops, etc. Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om tijdens onze culturele activiteiten gastheer of gastvrouw te zijn? Laat het weten! Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Lie van der Werff bezoekt binnenkort Lislokaal in kader van het kunstproject “Vele handen maken licht werk”. t.b.v. Route du Nord. Meer informatie op de website en sociale media.

 

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing