Vrijdag 18 november: Poëzie Lislokaal met Marco v/d Bij en Lizz

Aanshuifdiner met gedicht

Poëzie in Lislokaal met Marco van der Bij en Lizz, en nog veel meer.....


Op zaterdag 26 november treedt dichter Marco van der Bij op in Lislokaal, deze avond omgedoopt in Lizzlokaal. Zangeres Lizz Woudstra (geboren in Colombia als Elizabeth Bautista) zorgt namelijk voor het muzikale deel met eigen Nederlandstalig werk. Lizz was afgelopen jaren onder meer te gast bij tv-programma’s als Spoorloos en Vermist en op Radio 1. Zij verzorgde eerder dit jaar al een zeer geslaagd optreden in het Lislokaal.

Marco van der Bij was vanaf 2013 gedurende drie jaar stadsdichter van Woerden. Hij publiceert sinds 2011 (on)regelmatig gedichten op zijn blog en heeft inmiddels vier dichtbundels op zijn naam staan, waarvan twee in samenwerking met Hanneke Verbeek. In zijn gedichten zoekt hij graag grenzen op, waarbij hij meestal gebruik maakt van vrije versvormen.
Het programma begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,= incl. koffie en thee.

Vooraf een hapje eten kan ook. Vanaf 18.00 uur serveert Lislokaal een aanschuifdiner. Je kunt je daarvoor aanmelden op secretariaat@lislokaal.nl. De kosten bedragen € 13,50.
 
Meer info op www.lislokaal.nl
 

 Poëzie en muziek: Marco v.d. Bij en Lizz
✓ Ivo van Vulpen opent tentoonstelling Michiel van Bakel
✓ En verder
✓ Project Tijd en Ruimte

Ivo van Vulpen opent tentoonstelling Michiel van Bakel


Vanaf zondag 20 november is in het Lislokaal de video Multicolor red granite te zien van de in Rotterdam wonende en werkende kunstenaar Michiel van Bakel. 

Mede-ontdekker van het Higgs-deeltje en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam dr. Ivo van Vulpen opent de tentoonstelling om 15.00 uur met de lezing ‘Fundamentele wetenschap’. Hierin komt onder andere het Higgs-deeltje voorbij en de relativiteitstheorie, die we linken aan het kunstwerk.

Van Bakel (Deurne, 1966) studeerde voor hij naar de kunstacademie ging enkele jaren astronomie en psychologie. Zijn fascinatie voor wetenschap en technologie is zichtbaar in veel van zijn werk, dat onder andere sculpturen, films, foto’s en multimedia-installaties omvat. Onderzoek naar de menselijke perceptie en de beleving van tijd en ruimte zijn terugkerende thema’s in zijn oeuvre. Multicolor red granite is opgenomen op het stationsplein van Rotterdam met een zelfgemaakte pinhole-camera, een eenvoudig apparaat waarbij een kleine opening in de behuizing als lens fungeert. De video toont een ongewoon, vervreemdend perspectief op het grote plein met zijn granieten bestrating.
Multicolor red granite is te zien van 20 november 2016 tot 19 maart 2017. 

De opening is op zondag 20 november van 15.00 – 19.00 uur

De expositie is te bezoeken:

- op afspraak: info@lislokaal.nl of 06 2148 1821

- tijdens open activiteiten in Lislokaal
 

En verder


Op 19 november houdt Elles van der Veer de workshop Snoepen zonder Suiker in Lislokaal. De workshop is nagenoeg vol, met voldoende interesse wordt een nieuwe workshop georganiseerd. Meer info: 
https://www.facebook.com/events/303858526643694/

Op 28 januari 2017 komt Manuel Kneepkens naar Lislokaal.

De entree van een poëzie-avond is € 5,= incl. koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.
De avonden worden voorafgegaan door een aanschuifdiner.  Voor wie wil kan eerst gezellig komen mee-eten. De kosten van het aanschuifdiner  incl. poëzieavond bedragen € 13,50 voor de lezers van de nieuwsbrief. Wil je komen, meld je dan aan op secretariaat@lislokaal.nl
 

Project Tijd en Ruimte


Vanaf 20 november tot aan het voorjaar van 2017 is er een expositie van beeldend kunstenaar Michiel van Bakel. Hij exposeert in het kader van ons Tijd en Ruimte project. 

Programma Project Tijd en ruimte:
1. Zondag 20 november om 15.00 uur:  
Opening met lezing Fundamentele Wetenschap van Ivo van Vulpen, universitair hoofddocent UvA .
2. Zondag 21 januari om 15.00 uur: 
Interview Michiel van Bakel door Leo Hogenboom.
3. Zondag 22 februari 15.00 uur: 
Geschiedenis: spreker nog niet bekend, 
4.  Zondag 19 maart 15.00 uur: 
Lezing over de  toekomst door Patrick van der Duin, universitair docent TU Delft

En verder:
•    Naast culturele activiteiten is Lislokaal ook te huur voor vergaderingen, meetings, workshops, etc. Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om tijdens onze culturele activiteiten gastheer of gastvrouw te zijn? Laat het weten! Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.

 

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing