23 april try-out John Buijsman ... en meer

Lislokaal

23 april try-out John Buijsman

Een heel bijzondere Poëzie van de Onderste plank is op zaterdag 23 april. Acteur John Buijsman treedt op met een try-out van zijn nieuwe voorstelling Het Hart van Rotterdam.

Verder in deze nieuwsbrief van Lislokaal Rotterdam:

ruimte voor intervisie
exposities in zomer en najaar
wordt vrijwilliger
Voel & Zie op 11 en 12 juni

John Buijsman komt een voorproefje geven van zijn nieuwe voorstelling bij Poëzie van de Onderste Plank op zaterdag 23 april.

Programma

18:00 Aanschuifdiner geserveerd door Inge's kookkunsten
20.30 optreden John Buijsman
Daarna Open podium

John Buijsman is bekend als acteur in diverse series en reclamespots op tv. Hij speelt fragmenten uit zijn nieuwe voorstelling Het Hart van Rotterdam, over de wederopbouw na het bombardement van 1940. Tot slot is er op 23 april Open podium.

Herrezen stad

John Buijsman maakte de voorstelling Het Hart van Rotterdam samen met Marcel Visbeen en Keimpe de Jong. Hij liet zich inspireren door een omvangrijke orkestrale revue uit 1940 met een droom van de herrezen stad. Driekwart eeuw later is voor hem een mooi moment om terug te kijken en de hedendaagse stad in perspectief te plaatsen met een frisse blik op de toekomst.

De voorstelling loopt vanaf half mei, kaarten daarvoor zijn te krijgen via https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/voorstellingen/hart-van-rotterdam.

Tragiek

Acteur, muzikant en theatermaker John Buijsman is bij het grote publiek vooral bekend als Dr. Doolittle in 'Loenatik', Cor in 'Raymann is laat' en natuurlijk Freek-Willem uit de Gamma-reclame. Verder heeft de veelzijdige Rotterdamse theatermaker negen eigen producties en solovoorstellingen op zijn naam staan. Daarin verhaalt hij over de tragiek in het menselijke leven en de schoonheid en het verval ervan.

Maaltijd

De maaltijd bij het Aanschuifdiner op 23 april wordt geserveerd door Inge Titulaer van Inge's Kookunsten We blijven dit keer dicht bij huis: Inge woont en werkt op de Bergselaan. Ze is voor mensen uit Noord geen onbekende.

Op het menu staat onder andere coq au vin met vergeten groeten. De vegetarische variant is champignons au vin.

Open podium

Grote dichters en nieuw talent zijn allen welkom op het Open podium. Iedere keer anders en steeds verrassend. Wees erbij op 23 april.

Aanmelden van deelname aan het Open podium bij voorkeur vooraf op M 06 21481821of info@lislokaal.nl (het kan ook op de avond zelf).

Kosten Aanschuifdiner: € 15. Vrienden van Lislokaal betalen € 12,50 (je wordt vriend als abonnee van de nieuwsbrief of door een Like voor onze FB-pagina).

23 april is de laatste keer dit voorjaar. Poëzie van de Onderste Plank gaat verder in het najaar op 24 september, 29 oktober en 26 november.

U kunt optredens verwachten van Warme Garnas, Macro de Bij en Arthur van der Elst.

===

Ruimte voor intervisie

Gecertificeerde coaches komen in Lislokaal bijeen voor intervisie. Zes coaches werken op deze manier systematisch aan hun deskundigheid. Uitbreiding is welkom. Mogelijk start binnenkort een intervisiegroep voor coaches die (nog) niet gecertificeerd zijn. Meld je aan via: info@lislokaal.nl.

===

Verhuur

Lislokaal wordt vaak gebruikt voor vergaderingen, workshops en andere bijeenkomsten. Dit kan desgewenst in combinatie met een lunch of een werkdiner. Prijsindicatie: per dagdeel (4 uur) inclusief koffie en thee € 50.

===

Word vrijwilliger bij Lislokaal

Lislokaal is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen tijdens de activiteiten. Wil je dat doen in een leuke, culturele sfeer, laat het weten op info@lislokaal.nl.

===

Binnenkort expositie Ralph de Haas

Op dit moment is de expositie Like a Pearl in my Hand, met werk van fotograaf Carina Hesper, nog steeds te bezichtigen. Dit kan op afspraak en tijdens activiteiten.e

In de zomer heeft Lislokaal een expositie van kunstenaar Raph de Haas. Hij bezoekt frequent onze activiteiten en binnenkort kunt u ook zijn werk aanschouwen.

===

In het najaar exposeert Michiel van Bakel

"Wij vinden het werk van Michiel ontzettend mooi", zeggen Peet Vogels en Petra van Bommel, de oprichters van Lislokaal. "Het biedt veel aanknopingspunten voor een mooi project in het najaar."

Van Bakel omschrijft zichzelf als een beeldhouwer met een videocamera die probeert ruimte en tijd te verdichten door middel van videoframes. Hij ziet om zich heen veel techniek die erop gericht is de werkelijkheid voorspelbaar te maken, terwijl voor hem techniek juist verwondering kan oproepen.

Thema wordt Tijd en Ruimte

===

Neurofeedback geeft rust en zelfkennis

Iedere maandag geeft Suzan Möller van Brainfacts individuele sessies neurofeedback. Omdat het brein blijft leren als het de juiste feedback krijgt kan dit zinvol zijn voor iedereen. Door een heel simpele opdracht uit te voeren leer je onbewust te ontspannen. Neurofeedback stimuleert overzicht, innerlijke rust, nachtrust, geheugen, reactietijd en concentratie. Ook zijn bij onderzoek positieve effecten gevonden op ADHD, ADD, epilepsie en hersenletsel.

===

Op 11 en 12 juni workshops Voel & Zie


In het weekend van 11 en 12 juni vinden alsnog de workshops Voel & Zie plaats. Daarbij wordt gewerkt met klei vanuit de tast, dus zonder zicht of cognitie (ziende mensen krijgen een blinddoek). Vervolgens wordt het resultaat besproken.

===

Pop-up restaurant

Iedere 2e zaterdag van de maand hebben we in Lislokaal: Pop-up restaurant met een workshop Indisch koken. Het geheel wordt verzorgd door Indonesische Kookworkshops Jakarta.

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing